Padel wint aan populariteit in Achterhoek

Gepubliceerd: 08-09-2021 15:09. Bijgewerkt: 08-09-2021 17:17

De bekendheid van Padel heeft een vlucht genomen in de Achterhoek. Bij LTC De Paasberg uit Silvolde heeft onder meer het aanleggen van twee nieuwe banen ervoor gezorgd dat het ledenbestand flink is gegroeid.


"We hebben het afgelopen jaar honderd nieuwe leden erbij gekregen", laat voorzitter Peter Smit van LTC De Paasberg weten. "Het is natuurlijk niet alleen door het padel gekomen, corona heeft daar ook aan meegeholpen. We verwachten nog veel meer nieuwe leden door padel." Vooral op aandringen het ledenbestand van de tennisvereniging heeft het bestuur zich verdiept in de mogelijkheden om padel naar Silvolde te halen. De sport padel is een mix van squash en tennis. Voorzitter Smit is blij dat er nu eindelijk gespeeld kan worden op de nieuwe banen. "Het hele traject heeft toch zeker wel twee jaar geduurd", laat Smit weten. "Met vergunningen aanvragen en ook overleg met de leden, want het is natuurlijk een beste investering."

Ook voor de lessen op andere plekken in de Achterhoek is er veel animo. Onder andere in Winterswijk, Didam en Neede is padel een veel beoefende sport. Padeltrainer Paul Veerbeek heeft zelf de handen vol aan het geven van de lessen in Silvolde: "We zijn gestart met 124 deelnemers en die hebben de lessen er nu op zitten." De trainer is inmiddels weer begonnen met een nieuwe ronde leerlingen. "Mensen gaan met een glimlach de baan op en komen er ook zo weer van af", aldus de trainer. "Het is echt te gek."

'Het is heel sociaal'
Veerbeek heeft wel een verklaring voor de populariteit: "Het is heel sociaal, je staat met z'n vieren op de baan en er is veel interactie. Dat maakt het snel heel leuk." De leden van De Paasberg waren al snel overtuigd van de nieuwe toevoeging aan hun club. "Ik vroeg me eerst af of het wel wat zou zijn naast het tennis", laat padeller Peter Berendhaus weten. "Maar na de eerste uurtjes op de padelbaan is het echt fantastisch."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)