Pabo studenten leren scholieren een lesje

Gepubliceerd: 28-09-2016 10:09. Bijgewerkt: 28-09-2016 11:03

De leerlingen van het Ludger College in Doetinchem werden maandag door pabo studenten verrast met het project ‘Wij nemen de basisschool over’. De middelbare scholieren gaan op een basisschool de klassen overnemen voor een dag.


"We gaan de leerlingen van havo 3 van het Ludger College het project ‘Wij nemen de basisschool over’ introduceren", legt pabo student Maria Dorrestijn uit. "Vandaag is de kick-off dus vandaag gaan we de havo 3 leerlingen verrassen en krijgen ze te horen wat ze gaan doen." De bedoeling van de kick-off is dat de pabo studenten de havo 3 leerlingen gaan begeleiden in hun overname van de basisscholen.

Onderwijsmanager Jorik Huizinga vindt dat dit project een goede oefening is voor de pabo studenten. "Het is belangrijk dat je dingen kan organiseren, dat je voor publiek kan staan, en je grotere projecten kan aanpakken", vertelt Huizinga. "Als ze later een grote projecten moeten organiseren hebben ze er nu baat bij om te oefenen."

Pabo student Peter Jan Bergervoet werkt voor de tweede keer mee aan dit project. "We hebben gekeken naar de verbeterpunten van vorig jaar," aldus Peter Jan. "De organisatie is dit jaar beter dan vorig jaar. We hebben het draaiboek al klaar liggen van vorig jaar als voorbeeld dus nu weten we goed wat we moeten doen." De studenten hebben veel zin in dit project, ook al wordt het zwaar voor hen. "Ik verwacht dat het een hele drukke dag wordt, omdat deze leerlingen aan het puberen zijn. De leerlingen moeten dus echt vermaakt worden."

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)