Paarden vinden ritme op Outdoor Vragender

Gepubliceerd: 09-08-2021 12:08. Bijgewerkt: 09-08-2021 12:28

Na acht maanden kon Paardensportcentrum Lichtenvoorde de afgelopen vier dagen weer een groot springconcours organiseren. Waar er vanwege de coronacrisis nog een streep ging door het internationale Jumping de Achterhoek, gingen honderden paarden nu wel de springpiste in tijdens het nationale concours Outdoor Vragender.


“In het buitenseizoen is dit wel de eerste grotere wedstrijd die kan binnen de regels”, zegt Eric Morssinkhof van de organisatie van Outdoor Vragender. “Dus dat is mooi en het gaat goed. Het weer valt enorm mee, dus daar zijn we blij mee.” Meer dan duizend paarden kregen van donderdag tot zondag de kans om te springen. De Grote Prijs op 1 meter 45 werd gewonnen door Dennis van den Brink op zijn schimmelmerrie, maar meedoen was voor een hoop deelnemers al belangrijk. “We zijn met corona natuurlijk niet zo veel weggeweest”, zegt amazone Kim Bril uit Westendorp, die met vier paarden meedeed. “Ik ben blij dat we weer in de ring kunnen.”

Over belangstelling had Outdoor Vragender niet te klagen, vertelt organisator Morssinkhof: “Twee uur nadat we het open hadden gesteld, was het gewoon volgetekend.” Hoewel het een nationaal concours was, waren er ook buitenlandse rijders uit onder meer Duitsland aanwezig. “We hebben een grensregeling dat ruiters dicht over de grens een certificaat kunnen aanvragen”, legt de organisator uit. “Daardoor heb je ook wat Duitsers hier. Er zijn ook wat buitenlanders die een stal in Nederland hebben, dus ook nationaal springen.”

Paarden krijgen wedstrijdritme
De coronacrisis heeft een grote impact gehad op de opleiding van paarden. Wedstrijden als Outdoor Vragender geven de dieren de kans om terug op het gewenste niveau te komen. “Zeker in het begin van het seizoen hebben paarden achterstand opgelopen”, weet Morssinkhof. “Thuis kun je wel trainen, maar je moet ook wedstrijdritme hebben. Zeker jonge paarden hebben een achterstand, maar dat begint nu wel in te lopen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)