Overleden Tijmen (13) doneerde acht organen

Gepubliceerd: 05-09-2018 13:09. Bijgewerkt: 05-09-2018 13:25

Een bijzondere avond in de kantine van voetbalclub MvR uit 's Heerenberg dinsdagavond. De ouders van de 13-jarige Tijmen, die afgelopen zaterdag na een botsing op het voetbalveld overleed, gingen volgens Omroep Gelderland in gesprek met Tijmen's teamgenootjes en met de jongens van v.v. Dieren waartegen zij speelden.

"Het was een hele bijzondere avond", aldus voorzitter Willy Stein van voetbalclub MvR tegen Omroep Gelderland. "Tijmens beide ouders waren erbij en en zij hebben ook allebei wat gezegd. Ze vertelden bijvoorbeeld dat Tijmen acht organen heeft gedoneerd en dat hij op die manier toch voortleeft." Behalve de jongens die zaterdag op het veld stonden, waren ook hun ouders, een kinderpsycholoog, een paar mensen van de voetbalclub, de mensen die zaterdag eerste hulp verleenden en iemand van Slachtofferhulp Nederland erbij.

"Wat heel mooi was", vertelt Stein. "Was dat de jongens op een gegeven moment nog even een potje hebben staan voetballen tegen elkaar. Dat deden ze op een veld naast het veld waar het zaterdag gebeurde. En de ouders stonden allemaal op het terras te kijken, ze waren blij en vertederd om te zien dat dat nog zo kon. Het was een prachtig gezicht om te zien. De ouders van Tijmen hebben ook benadrukt dat het een ongeluk was, en dat niemand daar wat aan kon doen. Ze hopen dat de jongens lekker blijven voetballen, want dat had Tijmen ook zo gewild."

Herdenking op de club
De afgelopen dagen hebben al veel mensen bloemen of knuffels neergelegd bij het hek ter nagedachtenis aan Tijmen. Aanstaande donderdag is er tussen 19.00 en 20.00 uur een herdenkingsbijeenkomst voor alle MvR-leden, overige betrokkenen en iedereen die de familie en de club een warm hart toe draagt. De club vraagt bezoekers namens de familie om geen bloemen mee te nemen, maar geld te doneren, zodat zijn ouders daarmee een blijvende herinnering aan Tijmen aan de club waar hij sinds zijn vijfde voetbalde, kunnen schenken.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)