Overlast station Didam duurt nog een week

Gepubliceerd: 05-08-2019 11:08. Bijgewerkt: 05-08-2019 14:22

Treinreizigers tussen Arnhem en Doetinchem zullen ook de komende week nog overlast ervaren van de werkzaamheden aan het spoor. In Didam betekent dat voor een aantal reizigers een kilometer omlopen om bij de vervangende bussen in de Pittelderstraat, aan de andere kant van het station, te komen.

"Er is afgelopen zaterdag door verschillende partijen gekeken naar een oplossing, maar daar is helaas niets uitgekomen", zegt woordvoerder Herman de Gooijer namens vervoersmaatschappij Connexxion. Afgelopen week zorgde de omleiding voor onvrede onder treinreizigers die vanuit het centrum van Didam naar de tijdelijke halte in de Pittelderstraat moeten lopen om bij de opstapplek van de snelbussen naar Doetinchem en Arnhem te komen." Er is gekeken of de spoorwegovergang onder beveiliging tijdelijk open kan, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Ook is er contact geweest met ProRail om een achtpersoons pendelbusje te laten rijden, maar ook dat bleek niet mogelijk", aldus de Gooijer. Omdat het vakantie is valt het aantal treinreizigers dat hier hinder van ondervindt mee. Tussen Zevenaar en Didam wordt een tweede spoor aangelegd en gaan treinen straks met een hogere snelheid rijden. De overweg op de Babberichseweg in Zevenaar is afgesloten en in plaats daarvan is er een tunnel voor fietsers en voetgangers aangelegd. De spoorwegovergangen op het traject worden aangepast voor het dubbelspoor.

Als gevolg van de werkzaamheden geldt een aangepaste dienstregeling. Reizigers tussen Arnhem en Doetinchem worden met bussen vervoerd. Ook is er een langere reistijd en zijn er extra overstapmomenten. De werkzaamheden aan het spoor duren nog tot zondag 11 augustus. Met ingang van maandag 12 augustus rijden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Foto: Omroep Gelderland/REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)