Over ons

Gepubliceerd: 03-08-2015 12:08. Bijgewerkt: 15-10-2021 14:19

Regionaal Mediacentrum REGIO8

Regionaal Mediacentrum REGIO8 is de streekomroep van de Achterhoek! Het medium zendt zeven dagen per week uit via de radiozender, televisie en verschillende onlinekanalen in de Achterhoek en Liemers. REGIO8 brengt dagelijks regionaal nieuws op alle kanalen en informeert inwoners over gebeurtenissen in de streek.

REGIO8 is een multimediaal platform met een professionele nieuwsredactie van jonge en ambitieuze journalisten en programmamakers. De nieuwsredactie wil Achterhoekers informeren en betrekken bij actualiteiten die spelen in de samenleving. REGIO8 richt zich echter niet alleen op het op journalistieke wijze verslaan van regionaal nieuws, maar biedt ook graag ruimte aan positieve ontwikkelingen in de Achterhoek. Zo maakt het programma Expeditie Achterhoek tweewekelijks een reis langs bijzondere initiatieven en ontwikkelingen van inwoners, verenigingen en het bedrijfsleven. Ook worden Achterhoekse talenten in verschillende disciplines, van wielrenners tot muzikanten, gevolgd op hun weg naar de top en zijn wedstrijden van De Graafschap iedere week integraal te beluisteren via de radio.

Regionaal Mediacentrum REGIO8 is in maart 2015 opgericht vanuit de toenmalige radiozender Optimaal FM. Sindsdien verzorgt REGIO8 ieder uur reportages en nieuwsbulletins op de radio, zeven dagen per week audiovisuele nieuwscontent op meerdere onlinekanalen zoals REGIO8.nl en de REGIO8-App en iedere dag een televisie-uitzending van REGIO8 Actueel, waarin de actualiteiten uit de regio worden belicht. Op 9 september 2017 werd het mediacentrum door de koepelorganisatie OLON uitgeroepen tot Omroep van het Jaar.

REGIO8 draagt bij aan de ontwikkeling van het media-aanbod in de Achterhoek. Het ontdekken van jong talent is belangrijk voor de organisatie, de samenwerking met het Graafschap College is daarom van groot belang. REGIO8 is bovendien continu op zoek naar verbindingen met andere mediaorganisaties, zoals Omroep Gelderland en 112Achterhoek-nieuws. Ook wordt er samengewerkt met onder meer festivalorganisator De Feestfabriek en muziekplatform Behind the Corner.

ZIE: REGIO8 verkozen tot Omroep van het Jaar

REGIO8 is gevestigd op het DRU Industriepark in Ulft.
Redactie: 0315-820025Dit project is mede mogelijk gemaakt door:Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)