Over de Top-festival los in Lichtenvoorde

Gepubliceerd: 03-06-2017 19:06. Bijgewerkt: 03-06-2017 19:58

Het festival Over de Top is zaterdagmiddag van start gegaan in Lichtenvoorde. Tot zondag galmen de reggae-, ska- en polkarock-klanken vanaf het festivalterrein door het centrum van het dorp.


"We proberen zo veel mogelijk verschillende muziekstijlen te programmeren", vertelt Nienke Penterman van de organisatie van Over de Top. Sinds 2010 vindt het festival plaats in het centrum van Lichtenvoorde. "Je hoort de reggae al op achtergrond. Salsa, latin, Balkan, het hoort er allemaal bij." Hoewel het zaterdagmiddag geen storm liep, vermaken de festivalbezoekers zich prima. "Het is eigenlijk een beetje hipster-achtig", aldus een bezoeker. "Veel verschillende kleuren en vlaggen. Ik vind het wel leuk."

Hoewel de uiterst diverse muziek een belangrijke pijler is, is de gemoedelijkheid het belangrijkste op Over de Top. "We vinden het gewoon belangrijk dat er een goed sfeertje wordt meegegeven", aldus Penterman. "We programmeren geen bekende bands, geen headliners. We willen gewoon een gezellige, goede sfeer neerzetten met fijne muziek."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)