Oudste crossers in actie op de Zwarte Cross

Gepubliceerd: 04-07-2018 16:07. Bijgewerkt: 04-07-2018 16:19

De Zwarte Cross vestigt dit jaar een record met de oudste crossdeelnemers tot nu toe. Na een aantal jaar van samenwerking tussen De Feestfabriek en zorginstelling Careaz gaat dit jaar voor het eerst een groep bejaarde bewoners daadwerkelijk de crossbaan over, in de boot van Tante Rikie.


“In het teken van het thema van dit jaar, ‘leven vóór de dood’, leek het ons leuk om met die mensen te gaan crossen”, aldus Pieter Holkenborg van de Feestfabriek over het ontstaan van de cross voor oudere deelnemers. “Daar waren ze enthousiast over, en nu staan we hier met een boot.” Voor mevrouw Tragter komt daarmee een droom uit, hoewel haar man wel moest worden overgehaald. “Ik wilde dat altijd al graag, maar hij wilde nooit”, aldus Tragter. “Nu hebben mijn zusters hem overgehaald, en gaat hij mee.”

Volgens Holkenborg zorgt het bonte gezelschap, met deelnemers van boven de negentig jaar oud, voor een record: “Dit zijn met afstand de oudste crossers ooit.” Mevrouw Tragter moet vooral lachen om het thema ‘leven vóór de dood’. “We weten ook wel dat we bij het laatste adres zijn.” Ze wordt aangevuld door haar man: “We gaan scheurend naar boven!”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)