Ouderen wachten buiten op coronavaccin

Gepubliceerd: 04-02-2021 11:02. Bijgewerkt: 04-02-2021 11:15

Tientallen ouderen staan donderdagochtend in Doetinchem buiten te wachten op een coronavaccinatie. Volgens de GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) had het RIVM niet alle materialen op tijd geleverd, waardoor de start werd vertraagd.

"De vaccins waren er wel", vertelt een woordvoerder van de GGD. "Maar de materialen om die in te brengen waren niet meegekomen. Die hebben we in Apeldoorn opgehaald." Met een vertraging van een half uur werd er vervolgens om 08.30 uur alsnog gestart. De wachtrij, met daarin ouderen van boven de negentig jaar oud, was inmiddels opgelopen. De GGD heeft daarom stoelen geplaatst. Rond 10.30 uur was de achterstand volgens de GGD bijna ingehaald. Alle geplande afspraken gaan gewoon door.

De nieuwe priklocatie van de GGD in Doetinchem is de eerste die in de Achterhoek in gebruik is genomen. De locatie is tot september bedoeld om ouderen te vaccineren tegen corona. Naast de Topsporthal, kunnen inwoners van de Achterhoek vanaf 8 maart ook terecht in de Hamalandhal in Lichtenvoorde voor een coronavaccinatie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)