Oude IJsselstreek zet sportwereld in zonnetje

Gepubliceerd: 09-01-2018 15:01. Bijgewerkt: 09-01-2018 16:13

Oude IJsselstreek heeft de nieuwjaarsreceptie in Sinderen aangegrepen om sporters in het zonnetje te zetten. Naast de huldiging van een aantal kampioenen, werd maandagavond ook de Sportpromotieprijs uitgereikt.


"We vinden dat een receptie ook moet laten zien dat er mooie dingen gebeuren in onze gemeente", aldus wethouder Bert Kuster. "Dat is bijvoorbeeld op sportgebied zo." Tientallen kampioenen kregen uit handen van de wethouder een medaille omgehangen. "Het is leuk om op zo’n manier aandacht te krijgen voor je sport", vindt de jonge trialkampioen Jasper te Mebel uit Silvolde. In gezelschap van onder meer ruiters, dansers en turners werd hij geëerd. "Leuk ook om al die verschillende sporters te zien", aldus Te Mebel.

De Sportpromotieprijs en de bijbehorende geldprijs gingen naar zaalvoetbalvereniging FC Brasil'77. "Ze zijn gepromoveerd naar de eerste divisie", zo laat Paulien Verheij, voorzitter van de nominatiecommissie, weten over de keuze voor Brasil'77. "Daarnaast hebben ze met weinig middelen veel bereikt, ze reizen het hele land door. Wij vonden dat de waardering waard."

Foto: Roel Kleinpenning

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)