Oude IJsselstreek wil iedereen aan het werk

Gepubliceerd: 14-03-2019 11:03. Bijgewerkt: 14-03-2019 12:05

Oude IJsselstreek start in mei met een experimenteel project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Bij succes kan de proef leiden tot een besparing van maximaal 1,4 miljoen euro.

“De arbeidsmarkt is op dit moment gunstig”, aldus wethouder Peter van de Wardt. “Daarom willen we juist nu met hulp van die werkgevers inzetten op matches die leiden tot duurzame werkgelegenheid.” Oude IJsselstreek investeert dit jaar maximaal 253.000 euro in het experiment, waarbij het bedrijf OKE Result werkgevers en werknemers aan elkaar koppelt. De nieuwe werkgevers krijgen vanuit de gemeente vervolgens een tegemoetkoming. Mocht het lukken om honderd mensen vanuit de proef te begeleiden naar werk, kan het leiden tot een besparing van 1,4 miljoen euro door niet uitgekeerde bijstandsuitkeringen.

In totaal zijn er 650 mensen die een uitkering ontvangen in de gemeente, waarvan driehonderd langdurig werklozen een specifieke doelgroep zijn voor deze proef. “We gaan mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheid en verleiden met gesprekken”, zo legt de wethouder uit. “Mensen krijgen dan door werk weer ritme en doen weer mee aan de samenleving. We willen ze volwaardig laten meedoen.”

Foto: REGIO8 (archief, banenmarkt in SSP HAL)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)