Oude IJsselstreek treedt terug uit Laborijn

Gepubliceerd: 13-06-2019 19:06. Bijgewerkt: 17-06-2019 10:02

De gemeente Oude IJsselstreek heeft besloten om terug te treden uit de sociale dienst Laborijn. De gemeente is niet tevreden over de manier waarop Laborijn omgaat met haar cliënten en het wil zo snel mogelijk de menselijke maat weer terug hebben.


“Het lijkt misschien opmerkelijk dat we dit doen”, zegt wethouder Peter van de Wardt. Volgens de wethouder is het geen toeval dat Oude IJsselstreek een dag na het vernietigende rapport van Berenschot uit Laborijn stapt. “ Ik vond het rapport heftig, schokkend en beschamend, maar soms is het een optelsom van dingen en we hebben laatst gemerkt dat de onvrede breder is dan alleen de resultaten van het rapport.” Volgens de wethouder is het de druppel die de emmer deed overlopen. "Onze keuze valt toch meer richting een andere manier van aanpak en als je een keuze moet maken, dan maar op deze manier."

Volgens de wethouder moet het uittreden van Oude IJsselstreek uit Laborijn niet gezien worden als het verlaten van een zinkend schip: "Bij de andere gemeenten leeft teleurstelling en sommige hadden het ook niet verwacht, maar het ongenoegen leefde bij ons al langer. Wij maken nu deze afweging en andere keuzes. De komende tijd wordt zorgvuldig gekeken hoe deze uittreding een vervolg gaat krijgen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)