Oude IJsselstreek toogt naar de stembus

Gepubliceerd: 21-03-2018 16:03. Bijgewerkt: 21-03-2018 16:49

Kiezers in de gemeente Oude IJsselstreek blijken weinig eenduidig in hun stemgedrag. Rond 13:00 uur had ongeveer twintig procent van de stemgerechtigden een stem uitgebracht.


"Het heeft een beetje gerommeld in de gemeente natuurlijk, dus nu zit je een beetje van wie wel, wie niet", aldus een van de twijfelende stemmers. "Maar ik ben eruit, het wordt PvdA." Bij het Maria Magdalena Postel in Gendringen bleek naast de sociaaldemocraten ook collegepartij CDA op stemmen te kunnen rekenen. "Ik ben niet rechts, ik ben niet links, ik ben meer van het midden", aldus een kiezer. "Ik denk dat CDA mij daarin het beste past."

In het pand van Schuttersgilde Sint Joris in Ulft kon ook worden gestemd. "Ik denk dat ik van kind af aan een beetje die opvoeding heb gehad en dat ik vertrouwen heb dat ze er voor de mensen zijn", aldus een oudgediende PvdA-fan. "Ik heb vertrouwen in die partij, ondanks alles." Een jonge SP-stemmer vind het vooral belangrijk dát mensen stemmen: "Mensen die niet stemmen en een grote mond hebben, moeten gewoon hun mond houden."

De uitslagenavond in de gemeenten Montferland, Oude IJsselstreek en Doetinchem is woensdagavond vanaf 21.00 uur live te volgen op REGIO8.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)