Oude IJsselstreek steunt ondernemers extra

Gepubliceerd: 26-03-2020 16:03. Bijgewerkt: 26-03-2020 17:15

Oude IJsselstreek gaat de ondernemers in de gemeente extra ondersteunen. Het pakket met maatregelen bestaande uit vijf onderdelen, biedt financiële verlichting tijdens de coronacrisis.


"De eerste manier is dat we willen dat er zo goed mogelijk uitvoering gegeven wordt aan de maatregelen die het rijk heeft genomen", aldus burgemeester Otwin van Dijk. "Het tweede dat we gedaan hebben is dat we de belastingen die we als gemeente opleggen, naar achteren hebben geschoven. Dat betekent dat niet nu, maar pas in oktober de belastingen aan de gemeente te hoeven worden betaald." Verder gaat de gemeente opdrachten, zoals het schilderen van het gemeentehuis, eerder uitgeven dan oorspronkelijk gepland. Ook zullen rekeningen eerder betaald worden, waardoor ondernemers sneller hun geld krijgen. "Als vijfde helpen we ondernemers met informatie", concludeert de burgemeester.

Burgemeester Van Dijk geeft aan dat de gemeente de afgelopen weken veel vragen heeft ontvangen. "Vorige week waren het vooral inwoners die vroegen: 'Hoe zit dat nou met die maatregelen en dat verbod op evenementen?' Sinds de tweede helft van vorige week merken we dat ondernemers vooral behoefte hebben aan informatie over waar zij precies terecht kunnen." Laborijn voert voor Oude IJsselstreek de ZZP-regeling uit. "Laborijn doet dat heel goed, maar er hebben zich al honderden mensen gemeld", aldus Van Dijk, die merkt dat de druk op de organisatie flink is opgelopen. "Dat laat ook zien waarom het belangrijk is onze ondernemers en ZZP-ers op andere manieren te helpen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)