Oude IJsselstreek redt Achterhoekse koers

Gepubliceerd: 30-04-2018 16:04. Bijgewerkt: 30-04-2018 16:06

De Ronde van de Achterhoek gaat met behulp van de gemeente Oude IJsselstreek als nog van start. Nadat de hoofdsponsor en verschillende Achterhoekse gemeenten zich terugtrokken van de organisatie, was de toekomst van de wielerkoers onzeker.

"Door het afhaken van de Rabobank en de samenwerkende Achterhoekse gemeenten, was het onmogelijk om de zaak rond te krijgen", aldus voorzitter Gerard van Balveren. "Gelukkige besefte het college van de gemeente Oude IJsselstreek dat regionale samenwerking ook middels deze sportmanifestatie uitgestraald kan worden." Dit jaar finisht de wielerkoers net als in 2017 weer in Gendringen en dit is voor de gemeente een belangrijke reden om een evenementensubsidie beschikbaar te stellen.

Van Balveren, oud-wethouder van Oude IJsselstreek, laat weten dat er meerdere gemeentes geld beschikbaar stellen. "Oost Gelre, Aalten en Doetinchem hebben ook een bedrag beschikbaar gesteld, waardoor de wedstrijd in ieder geval dit jaar doorgang kan vinden." In 2017 was de Ronde van de Achterhoek druk bezocht met ongeveer 20.000 toeschouwers langs het parcours. Dit jaar start de koers in het centrum van Groenlo. Vanaf 19 augustus strijden verschillende topploegen met Nederlands beste amateurs en semiprofs in de Achterhoek.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)