Oude IJsselstreek lanceert lijst trekpleisters

Gepubliceerd: 22-07-2021 11:07.

Oude IJsselstreek heeft woensdag een top twaalf van toeristische trekpleisters in de gemeente gepresenteerd. Daarmee hoopt Oude IJsselstreek de toeristische sector een impuls te geven.

Op de lijst met twaalf toeristische trekpleisters staan: DRU Industriepark (Ulft), Engbergen, Wijngaard Oerlegoed (Gendringen), Min40Celsius (Varsselder), Oude IJssel en Aa-strang, wandelen, Moezeköttel (Megchelen), Alpaca Ranch d'n Achterhoek (Voorst), Halte Bontebrug, fietsen, Huis Landfort (Megchelen) en museumboerderij het Hofshuus (Varsseveld). De gemeente brengt binnenkort ook een folder uit om de lijst te presenteren: "De folder wordt verspreid onder alle toeristisch-recreatieve ondernemers en MKB'ers in Oude IJsselstreek, maar ook daarbuiten", aldus de gemeente. "Bij buurgemeenten en in Duitsland, leggen we ook exemplaren neer. Dit alles om het toeristisch aanbod in Oude IJsselstreek meer bekendheid te geven."

Daarnaast heeft Oude IJsselstreek een wedstrijd bedacht bij de introductie van de lijst met toeristische trekpleisters: "Om deze Top 12 extra onder de aandacht te brengen is er een ‘hastagchallenge’ bedacht. Mensen die een ‘pareltje’ uit de Top 12 bezoeken, kunnen hiervan foto’s posten op Facebook en Instagram, met gebruik van verschillende hashtags zoals #top12oudeijsselstreek. De mooiste foto’s ontvangen een prijs."

Foto: Roel Kleinpenning


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)