Oude IJsselstreek in gesprek over 'dunning'

Gepubliceerd: 11-02-2016 16:02. Bijgewerkt: 11-02-2016 19:30

Oude IJsselstreek gaat opnieuw in gesprek met de Bomenstichting over de voorgenomen ‘dunning’ van 900 bomen binnen de gemeentegrenzen. De gemeente begint wel met de werkzaamheden.


"We hebben tijdens de raadsrotonde gemerkt dat er hoge emoties waren", zegt wethouder Jos Sluiter over de bijeenkomst van donderdag 4 februari. "We hebben ook bespeurd dat het voor de voortgang van de volgende fases van belang is om goed met elkaar in contact te zijn." Reden voor Oude IJsselstreek om opnieuw met de Bomenstichting in gesprek te gaan. "Op ambtelijk niveau wordt er gesproken over waar de raakvlakken zitten. Hoe komt het nou dat we staan op de plek waar we nu staan?"

Tegelijkertijd vangt Oude IJsselstreek wel aan met de ‘dunning’ van bomen. "We kunnen toch niet in een keer alles doen", zegt wethouder Sluiter. "Dus in de eerste fase doen we hetgeen waar geen discussie over is." Om welke locaties het gaat, kon de gemeente niet aangeven. Voor Oude IJsselstreek definitief overgaat tot het ‘dunnen’ van bomen, krijgen omwonenden bericht over de exacte locaties waar de ‘dunning’ gaat plaatsvinden. In het najaar gaat de gemeente beginnen met de volgende fase van de werkzaamheden.


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)