Oude IJsselstreek hangt regenboogvlag uit

Gepubliceerd: 11-10-2019 13:10. Bijgewerkt: 11-10-2019 14:01

Ter ere voor nationale Coming Out Day hangt Oude IJsselstreek vrijdag de regenboogvlag uit. Doetinchem en Montferland kiezen ervoor om de vlag niet uit te hangen.

De Coming Out Day is bedoeld om de acceptatie van lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders te bevorderen. De dag is overkomen waaien uit Amerika en wordt sinds 2009 gevierd door verschillende gemeentes in Nederland. Oude IJsselstreek wil met het uithangen van de regenboogvlag aandacht vragen voor de LGBT-gemeenschap. Doetinchem en Montferland kiezen ervoor om niks speciaals te doen met de Coming Out Day. Beide gemeentes volgen het landelijke protocol, waarin het hijsen van de regenboogvlag niet is opgenomen.

Begin januari hing Montferland de regenboogvlag nog wel uit als reactie op de Nashvilleverklaring, waarin staat dat christenen homoseksualiteit moeten afwijzen. Toen kwam het initiatief vanuit Freddy van Dijken, de fractievoorzitter van D66. Hij werd door de meerderheid van de gemeenteraad gesteund en schonk de vlag aan burgemeester Peter de Baat. Nu is er echter besloten om niks te doen met de dag.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)