Oude IJsselstreek gaat aan de slag met input

Gepubliceerd: 13-11-2018 15:11. Bijgewerkt: 13-11-2018 16:57

Oude IJsselstreek gaat de komende tijd aan de slag met de input die voortvloeide uit gesprekken over de toekomstvisie van de gemeente. Bewoners konden in de gesprekken hun ei kwijt over het ideale toekomstbeeld van hun eigen omgeving.


“We hebben heel veel gesprekken gevoerd en daaruit veel informatie uit de samenleving gekregen”, aldus burgemeester Otwin van Dijk. “Volwassenen en kinderen konden hun ideeën kwijt over hoe hun stad of wijk eruit moet komen te zien. Maar ook ondernemers die nadenken over de economie van de toekomst konden hun ideeën kwijt.” Naast nieuwe input vinden de inwoners het ook belangrijk dat bestaande dingen blijven bestaan. “Wij moeten onze dynamiek behouden en zorgen dat wij ons maatwerk goed blijven doen”, stelt Leoni Beumer van ’t Gemeynt Netterden. Naast input over dorpen en steden krijgt ook het buitengebied aandacht. “Er moet ruimte zijn voor een gezonde en levenskrachtige landbouw, maar ook moet er ruimte zijn voor wonen, werken en recreëren in het buitengebied”, stelt Theo Tiegelaar namens de Plattelandsraad.

Beumer vond vooral het aankaarten van de woningbouw urgent in de gesprekken. “Daarmee hou je de leefbaarheid in stand, maar ook de vrijwilligers die het dorp leuk en gezellig maken”, aldus Beumer. De gemeente gaat de komende tijd aan de slag met alle input. “We gaan de komende maanden de thema’s met allerlei mensen uitdiepen. Volgend jaar moeten de concrete opgaven landen in de toekomstvisie die we in 2019 wil vaststellen”, laat van Dijk weten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)