Oude IJsselstreek breidt monumentenlijst uit

Gepubliceerd: 05-09-2019 16:09.

Oude IJsselstreek heeft 39 panden aangewezen als mogelijke toevoegingen aan de gemeentelijke monumentenlijst. Het betreft onder meer de voormalige pastorie in Megchelen en het aardappelkoelhuis in Varsseveld.

"Monumenten en cultuurhistorisch erfgoed geven weer hoe de gemeente Oude IJsselstreek zich door de tijd heen heeft ontwikkeld", stelt wethouder Janine Kock. "Ze zijn belangrijk voor de identiteit van de streek en ze spelen een bijzondere rol in de leefomgeving." De gemeente hecht er veel waarde aan dat het erfgoed voor de toekomst bewaard blijft. "Het behoud van waardevolle panden is het best gewaarborgd als deze op de gemeentelijke monumentenlijst zijn geplaatst." De selectie behelst voornamelijk panden uit de wederopbouwperiode. Ook enkele objecten met een ouder bouwjaar zoals de Brede school Meander in Heelweg en de Nederlands Hervormde Begraafplaats in Silvolde zijn een optie.

Eind december wordt definitief bepaald welke panden daadwerkelijk als monument worden bestempeld. In de gemeentelijke monumentenlijst staan op dit moment al 41 rijksmonumenten en 218 gemeentelijke monumenten.

Foto: REGIO8.nl

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)