Oude IJsselstreek blaast alle paasvuren af

Gepubliceerd: 25-02-2021 13:02. Bijgewerkt: 25-02-2021 13:48

Oude IJsselstreek heeft besloten dat paasvuren in de gemeente dit jaar niet door kunnen gaan, omdat de coronamaatregelen in april waarschijnlijk nog niet genoeg versoepeld zijn. Het besluit betekent dat het Paasvuur in Etten voor het tweede opeenvolgende jaar niet door kan gaan.

"Een paasvuur betekent meestal dat mensen bij elkaar samenkomen", aldus Oude IJsselstreek. "De verwachting is dat dit ook begin april nog niet kan binnen de dan geldende maatregelen." Mike Bultink, voorzitter van Schutterij De Eendracht geeft aan dat ze het wel hadden aan zien komen: "Maar alsnog vinden wij het erg jammer." De vereniging is organisator van het paasvuur in Etten. Vorig jaar ging het traditionele vuur ook niet door wegens de coronamaatregelen. "De organisatie heeft wel veel andere mogelijkheden voorgelegd zodat het vuur misschien in aangepaste vorm door zou kunnen gaan, maar uiteindelijk hebben het bestuur en de organisatoren van het vuur besloten dat het risico te groot is", aldus Bultink. Ook zou het evenement dan niet meer lonen door de extra kosten voor bijvoorbeeld het testen van mensen op het coronavirus.

Bultink geeft aan dat de schutterij financieel gezien veel misloopt door dit besluit. "We hebben vorig jaar een sponsoractie gehouden waardoor de kosten gelukkig een beetje gedekt werden, maar het is natuurlijk niet te vergelijken met de inkomsten van het paasvuur", aldus de voorzitter, die aangeeft dat de De Eendracht inteert op haar eigen vermogen: "Het zijn al roerige tijden en het zou lastig worden als we de inkomsten van de kermis in september ook nog moeten missen."

Kantine-inkomsten
De schutterij loopt naast de inkomsten uit de kermis en het paasvuur, ook de omzet van de kantine mis. "Wel gaan de contributies door, het is fijn dat de leden hier niet moeilijk over doen", aldus Bultink. "Dat geeft ons wat extra financiële middelen om de rekeningen te betalen."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)