Ostendorp volgt zijn hart naar De Vijverberg

Gepubliceerd: 20-06-2017 14:06. Bijgewerkt: 20-06-2017 14:14

Misschien wel de meest besproken transfer van de afgelopen week was die van burgemeester Hans Martijn Ostendorp van de gemeente Bunnik naar voetbalclub De Graafschap. Voor Ostendorp zelf is het echter compleet logisch om als algemeen directeur in Doetinchem aan de slag te gaan.

"Voor mij is het niet zo’n opmerkelijke stap", aldus Hans Martijn Ostendorp. In de burgemeesterswereld werden er wat wenkbrauwen gefronst, maar de nieuwe bestuurder van de Superboeren volgde naar eigen zeggen zijn hart: "Ik ben van jongs af aan helemaal gek van deze club en ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren om deze club verder te laten verankeren in de Achterhoek en de omgeving." Vanaf 1 september treed de geboren Dinxperloër in dienst bij De Graafschap.

"Als ik kijk hoe groot de betrokkenheid in een moeizaam jaar is geweest, daar moeten we op voortborduren", aldus de huidig burgemeester van Bunnik over het afgelopen seizoen. "We moeten sponsoren, supporters en overheden met elkaar dat besef weer laten voelen. Het is belangrijk dat betaald voetbal hier behouden blijft." De 48-jarige Ostendorp hoopt een verbinding te kunnen vormen tussen de partijen: "Ik zal op zo kort mogelijke termijn met de Achterhoekse bestuurders om tafel gaan om de betekenis van De Graafschap te duiden."

Stabiliteit als toverspreuk

Stabiliteit lijkt een toverwoord voor de bestuurder. "Ik ben tevreden als we dat verder kunnen uitbouwen", aldus Ostendorp. "Als sponsoren toenemen, als onze begroting toe gaat nemen, als we structureel in de top van de Jupiler League spelen." De kernwaarden trots, eerlijk, D’ran, genieten en samen zullen leidraad zijn voor de nieuwe algemeen directeur: "Als ik daarlangs mijn werk kan doen, ben ik al een heel stuk op weg naar tevredenheid."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)