Ostendorp gunt KNVB tijd voor beslissing

Gepubliceerd: 08-04-2020 10:04. Bijgewerkt: 08-04-2020 10:53

De onzekerheid voor De Graafschap over het al dan niet uitspelen van de Keuken Kampioen Divisie duurt voort. De KNVB maakte dinsdag bekend in te zetten op het uitspelen van de betaald voetbalcompetities, maar pas als het volgens RIVM veilig is.

"We hadden op iets meer duidelijkheid gehoopt", zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp in reactie op het standpunt van de KNVB. De bond wil de betaald voetbalcompetities vanaf 19 juni laten uitspelen, maar geeft aan pas in de week van 24 april meer duidelijkheid te kunnen geven na nieuwe adviezen van het RIVM en de Europese voetbalbond UEFA. De KNVB zet voorlopig dus vol in op scenario 2, het uitspelen van de competities. De bond geeft aan dat scenario 3, het stopzetten van de competities, nog niet is uitgewerkt omdat 'de noodzakelijke feiten en omstandigheden niet bekend zijn'.

Voormalig burgemeester Ostendorp ziet praktische bezwaren in de keuze van de bond voor scenario 2: "Is er bijvoorbeeld afstemming geweest met het ministerie van Veiligheid en Justitie over de politeinzet in de zomermaanden? De politiecapaciteit is dan fors minder, daar is geen antwoord op gekomen, terwijl ik denk dat dat antwoord wel belangrijk is." Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem liet op Twitter, in navolging van onder meer zijn collega uit Eindhoven, al weten dat de beschikbare politiecapaciteit na 1 juni 'te beperkt' is.

'Ik snap Martin Mos'
Waar voorzitter Martin Mos van de Doetinchemse voetbalclub duidelijk stelling neemt voor het direct stopzetten van het seizoen, gunt Ostendorp de voetbalbond meer tijd. "Er zijn duizenden vragen waar je onmogelijk alle antwoorden op kan geven", zegt de algemeen directeur. "In de internationale context, richting de UEFA, maar bijvoorbeeld ook richting FOX Sports voor de betaling van mediagelden. Tegelijkertijd snap ik Martin, we hebben op korte termijn behoefte aan duidelijkheid. Als dat dan over twee weken is, wacht ik daarop, want ik snap dat de KNVB tijd nodig heeft."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)