Osasuna verslaat De Graafschap in oefenpot

Gepubliceerd: 05-08-2019 13:08. Bijgewerkt: 05-08-2019 15:16

De Graafschap heeft zondagmiddag de voorbereiding afgesloten met een 1-2 nederlaag tegen Osasuna. Met de beoogde basisopstelling op het veld wisten de Superboeren niet echt een vuist te maken tegen de Spanjaarden.


In een matige wedstrijd had Osasuna lange tijd een veldoverwicht, terwijl De Graafschap hoopte uit de tegenaanval gevaarlijk te worden. Namens de Spanjaarden was Nacho Vidal dicht bij de openingstreffer, terwijl flankaanvaller Daryl van Mieghem bijna profiteerde van een slechte uittrap van Sergio Herrera. Osasuna greep enkele minuten voor rust alsnog de voorsprong. In de 42e minuut kreeg de Argentijnse aanvaller Ezequiel Ávila van de Doetinchemmers alle tijd en ruimte om van buiten het zestienmetergebied uit te halen: 0-1. Na rust, in de 55e minuut, verdubbelde Oier Calvillo de score voor de Spaanse La Liga-club. Ralf Seuntjens redde tien minuten voor tijd de Doetinchemse eer door de 1-2 binnen te koppen.

De Graafschap-trainer Mike Snoei startte grotendeels met zijn beoogde basisopstelling. Een vraagteken is de rechtsback-positie. Leeroy Owusu was vorig seizoen onbetwist basisspeler, maar volgens Snoei kampte hij met motivatieproblemen na de degradatie. “Iedereen rondom mij heeft de knop omgezet en zet de schouder eronder, maar hij doet daar wat langer over”, aldus de trainer, die tegen Osasuna de voorkeur gaf aan aanwinst Jasper van Heertum. “Als je dan geen transfer kan maken, moet je wel hard blijven trainen. Dat vond hij even moeilijk, maar Leeroy zegt dat hij zich beter voelt en zijn stinkende best wil doen.”


Opstelling:
Jurjus; Van Heertum (Owusu), Van Huizen, Van de Pavert, Baas; Breinburg, El Jebli (Thomassen), Nijland (Schuurman); Van Mieghem, Seuntjens, Hamdaoui.

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)