Orion zonder extra druk bij start van seizoen

Gepubliceerd: 09-10-2017 15:10. Bijgewerkt: 09-10-2017 15:50

Seesing Personeel Orion wil de landstitel en de beker winnen in het nieuwe volleybalseizoen. Daarbij voelen de Doetinchemse volleyballers, die het seizoen zaterdag begonnen met een 3-0 zege op TT Papendal/Arnhem, geen extra druk op hun schouders.

“We weten waar we aan toe zijn”, zegt aanvoerder Stijn Held over de verwachtingen van Orion. “We zijn heel duidelijk geweest. We hebben twee jaar op rij de finale om de landstitel gespeeld en de beker gewonnen. Als je dan beter wil, dan moet je kampioen worden.” Volgens Held zorgt het uitspreken van deze ambitie niet voor extra druk op de Doetinchemse volleybalschouders. “Dan weten we waar we aan toe zijn en kunnen we het plan uitstippelen om het doel te behalen. We zijn gewend de favoriet te zijn en iedere wedstrijd te moeten winnen, zo steekt het in Nederland inmiddels in elkaar.”

Orion, dat vorige week de Supercup verloor tegen Abiant Lycurgus, won afgelopen weekend overtuigend van het Arnhemse Talent Team. “Een tegenstander waar we makkelijk van moesten winnen. We hebben gedaan wat we moesten doen”, is Held duidelijk over die zege. De ploeg van nieuwe trainer-coach Redbad Strikwerda won de sets met 19-25, 13-25 en 21-25. “Het enige wat we moeten doen is elke week ons niveau halen. Dan kunnen we toewerken naar de belangrijke wedstrijden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)