Orion zoekt 25.000 euro voor Siberië-trip

Gepubliceerd: 23-12-2017 15:12. Bijgewerkt: 23-12-2017 16:05

Seesing Personeel Orion moet binnen een maand 25.000 euro ophalen om aan te kunnen treden in de volgende ronde van de Challenge Cup. Op 17 januari wacht in het verre Siberië een uitwedstrijd tegen Gazprom-Ugra Surgut.


"We moeten binnen een aantal weken dat bedrag bij elkaar sprokkelen", weet midspeler Dik Heusinkveld. "Dat is een behoorlijk karwei." De euforie van de fraaie zege op Levski Sofia van woensdag heeft bij met name het bestuur van Orion inmiddels plaatsgemaakt voor een gevoel van moeten. Mocht Orion de reis financieel niet kunnen opbrengen, volgt namelijk een boete van 20.000 euro en een Europese uitsluiting voor drie jaar op last van de bond CEV. "Dat is bijna het bedrag dat we bij elkaar moeten zien te sprokkelen", weet Heusinkveld. "Het is dus geen optie om te zeggen dat we het niet gaan doen."

Om het bedrag bij elkaar te krijgen is inmiddels een actie met kaartverkoop gestart. "Mensen kunnen kaartjes kopen voor de thuiswedstrijd tegen Surgut, daarmee steun je ook de reis van ons daarnaartoe", aldus aanvoerder Stijn Held. Voor bedrijven is het mogelijk om een speciaal pakket met toegangskaarten te kopen. "Veel mensen die woensdag op de tribune zaten, zeiden dat het spel ze deed denken aan de tijden in sporthal Rozengaarde", aldus Held. "Ik hoop dat ze zich weer aansluiten en weer mee gaan denken met ons."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)