Orion zeker van vervolg Europees avontuur

Gepubliceerd: 29-12-2017 14:12. Bijgewerkt: 29-12-2017 15:39

Na een financiële injectie kunnen de volleyballers van Seesing Personeel Orion midden januari met zekerheid naar Rusland reizen. De Doetinchemmers spelen daar in de Challenge Cup tegen Gazprom-Ugra Surgut.

"We gaan gewoon, zo veel is nu wel duidelijk", vertelt voorzitter Wijnand Geerdink van Orion. Door diverse acties is inmiddels meer dan tienduizend euro opgehaald, maar een bijdrage van 7.500 euro van de Heerenboeren betekende de hamerklap. "Niet gaan was eigenlijk ook geen optie met alle negatieve publiciteit die daarbij zou komen", benadrukt Geerdink. Mocht Orion de reis financieel niet kunnen opbrengen, zou namelijk een boete van 20.000 euro en een Europese uitsluiting voor drie jaar op last van de bond CEV volgen.

Hoewel de reis zeker is, blijven de acties op de achtergrond doorlopen. "Het is hartverwarmend wat er allemaal los komt", vindt Geerdink, die laat weten dat er inmiddels 13.000 euro via diverse acties is binnengekomen. "Ik sta er echt van te kijken. Ook bedrijven die nog nooit iets met Orion gedaan hebben, investeren in onze reis."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)