Orion wint in aanloop naar week met toppers

Gepubliceerd: 15-11-2021 11:11.

Active Living Orion heeft in aanloop naar een belangrijke week zondagmiddag met 0-3 gewonnen van hekkensluiter Numidia TopVolleybal Limburg. De Doetinchemse volleyballers spelen woensdag de Europese thuiswedstrijd tegen het Engelse IBB Polonia London en zaterdag tegen nummer twee Amysoft Lycurgus.

"We zaten er eigenlijk de hele wedstrijd goed in en deden geen gekke dingen", vertelt aanvoerder Stijn Held over het duel met de Limburgers. "Als je van te voren de nummer één tegen de nummer laatst bekijkt, dan mag je dit verwachten, alleen we moeten nog wel even doen op zondagmiddag in Limburg." De Achterhoekers wonnen de eerste set overtuigend met 15-25. Ook de tweede (17-25) en derde set (14-25) werden met grote afstand gewonnen. "We zijn nog steeds ongeslagen en dat is een goede vibe om mee te nemen richting woensdag", aldus Held die merkt dat zijn team goed in vorm is. "Ja, het gaat lekker."

Na de overwinning in Limburg is het vizier gegaan op de Europese thuiswedstrijd van woensdagavond. "Dat zijn altijd wel de kersen op de taart van zo'n seizoen, om tegen een ploeg uit een ander land te spelen", zegt de aanvoerder, vooruitkijkend op de wedstrijd tegen het Engelse IBB Polonia London. "Wat ik zo op papier kan zien is het zeker geen slecht team, dus het gaat een mooi potje worden. We moeten ze nog op video analyseren, maar het zijn vooral géén Engelsen. Ze komen overal vandaan, Brazilianen, Chilenen er zit nog een Nederlander bij."

Erop of eronder
Vanwege vernieuwde regels door de Brexit waren er problemen met het spelen van de uitwedstrijd in London. Naar verwachting wordt dit omgezet naar een reglementaire 0-3 overwinning voor Orion. "We kunnen het woensdag thuis afmaken en dan vervolgens een ronde door komen", aldus aanvoerder Held. Hij geeft aan dat het niveau van het Europese toernooi te vergelijken is met wat de Europa League voor het voetbal is. "Het gaat direct ergens om en dat is ook wel wat anders dan een competitie", aldus Held.

Lege Topsporthal

Orion hoopte op een kolkende Topsporthal. Onder meer Lonneke Sloëtjes en Ted van de Pavert namen video's op om publiek te lokken, maar door de nieuwe coronamaatregelen blijven de tribunes leeg. "We hebben er veel energie ingestoken om die hal vol te krijgen en daar waren we lekker mee op weg", verzucht Held, die baalt dat er geen publiek kan zijn. "Dat is jammer en vooral voor alle mensen die er zoveel energie in gestoken hebben. Die wedstrijden zijn altijd mooi, mede door het publiek. Het zorgt wel altijd voor een andere dimensie in de hal en daar gaan we nu helaas weinig van merken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)