Orion wint in aanloop naar Europees uitduel

Gepubliceerd: 13-12-2021 14:12. Bijgewerkt: 13-12-2021 14:04

Active Living Orion heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Taurus uit Houten overtuigend met 3-0 gewonnen. Voor de Doetinchemmers staat deze week een Europese uitwedstrijd en de laatste competitiewedstrijd voor een korte onderbreking op het programma.

"Wij worden bijna niet weg geserveerd en krijgen heel weinig een ace tegen", verklaart aanvoerder Stijn Held de goede resultaten van Orion. "Dan is het voor een ploeg die in principe qua kwaliteit minder is heel lastig om van ons te winnen en dat doen we goed." Zaterdag versloegen de mannen van trainer Dirk Sparidans tegenstander Taurus met een 3-0 overwinning. De eerste set won Orion met groot verschil (25-12) en zo begonnen ze de wedstrijd sterk. Ook de tweede (25-12) en derde (25-17) set gingen naar de Achterhoekers. Door de overwinning blijft Orion de koppositie vasthouden en blijven ze nog ongeslagen.

Deze week speelt Orion een Europese uitwedstrijd tegen het Zwitserse TSV Jona. De heenwedstrijd in de Topsporthal in Doetinchem werd met 3-0 gewonnen door Orion. Eerder werd de uitwedstrijd vanwege de coronasituatie in het Alpenland afgelast. "Ergens zegt een stemmetje in mijn hoofd dat ik niet teveel moet hopen want er zou wel weer iets tussenkomen", aldus Held. "We moeten er gewoon vanuit gaan dat het doorgaat en daar lijkt het nu ook wel heel erg op." De aanvoerder verwacht een moeilijke pot, maar vindt dat Orion het aan hun stand verplicht is om het daar af te maken en een ronde verder te gaan in Europa.

Kleine vakantie
Zaterdag wacht de laatste wedstrijd voor een kleine onderbreking van de competitie. In Zevenhuizen wacht dan een ontmoeting met hekkensluiter RECO ZVH. "We moeten scherp zijn na zo'n week, je komt toch wat vermoeider aan misschien", laat Held weten. Orion komt vrijdagavond aan in Doetinchem na een busreis van meer dan tien uur. "Je hebt je vooral gericht op de wedstrijd van aankomende donderdag en dan zit gevaar in een klein hoekje."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)