Orion wint in aanloop naar drukke week

Gepubliceerd: 29-11-2021 12:11. Bijgewerkt: 29-11-2021 12:36

Active Living Orion heeft zaterdag de uitwedstrijd bij VoCASA uit Nijmegen met 0-3 gewonnen. Voor de volleyballers staat deze week een Europees duel en twee bekerwedstrijden te wachten.

"Elke set kwamen we een paar punten achter, maar we waren daardoor geprikkeld om harder ons best te doen" laat aanvoerder Stijn Held weten. "Het was uiteindelijk een vrij makkelijke overwinning." Orion won alle drie de sets in Nijmegen. De eerste set ging met 15-25 naar de Doetinchemmers en ook de tweede (17-25) en derde set (19-25) waren een overwinning voor de Achterhoekers. "Wat wij goed doen is dat we niet te veel domme fouten maken", blikt de aanvoerder terug. "Wij hebben gewoon betere spelers, maar als je de tegenpartij echt de ruimte geeft dan pakken ze die ook wel. Maar we hielden ze goed strak." Ondanks een aantal blessures staat Orion nog steeds bovenaan in de Eredivisie. "We draaien lekker en zijn nog ongeslagen,", aldus Held. "We hebben wel wat blessuregevallen waardoor het wel wat passen en meten is, maar tot nu toe lossen we dat met z'n allen goed op en staan we nog steeds mooi bovenaan."

De mannen van trainer Dirk Sparidans spelen deze week drie wedstrijden. Donderdag ontvangt Orion in de Topsporthal het Zwitserse TSV Jona Volleyball voor de wedstrijd in CEV Cup. "Zijn nog wat kanttekeningen door alle nieuwe quarantaine regels vanuit Zwitserland en terug dus we gaan het allemaal zien, maar in principe komen ze hier naartoe", laat Held weten. Ook voor de return in Zwitserland is het nog onzeker of de mannen van Orion daarheen gaan reizen. "Ik hoop dat er wat topsportregelingen zijn die ons die wedstrijden wel laten spelen."

Dubbele bekerwedstrijd
Aankomend weekend speelt Orion twee bekerwedstrijden. "Het is weer in een andere format gegooid dus we spelen een driekamp, een klein toernooitje waar de nummer een doorgaat naar de volgende ronde", aldus Held. De Doetinchemmers spelen tegen twee teams die een niveau lager uitkomen. "We zijn aan onze stand verplicht om dat af te werken. Het zijn veel wedstrijden in één week die allemaal direct ergens om gaan, dus het is een mooie periode die komen gaat."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)