Orion wil opnieuw meedoen om de prijzen

Gepubliceerd: 29-05-2018 12:05. Bijgewerkt: 29-05-2018 14:44

De volleyballers van Orion zijn officieel begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Met een vernieuwde ploeg én trainer wil de Doetinchemse club opnieuw hoge ogen gooien in de Eredivisie. 


“Ik sta te popelen om te beginnen, we mogen nu eindelijk in de zaal beginnen en daar gaat het natuurlijk allemaal om”, zo vertelt de kersverse trainer Martijn van Goeverden over de nieuwe uitdaging bij de Doetinchemse club. “We zijn al volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen.” Na de verloren finale tegen Lycurgus is de selectie van Orion flink op de schop gegaan. Echter is de volleybalclub uit Doetinchem niet van plan een stap terug te doen. “We beginnen zeker niet op nul, ik ga er gewoon vanuit dat we in de top drie mee gaan doen”, aldus passer-loper Pim Kamps. “In de belangrijke wedstrijden komt het aan op hele andere dingen dan alleen puur kwaliteit, dat zag je vorig jaar ook.”

De 34-jarige Van Goeverden, eerder voornamelijk actief geweest in het vrouwenvolleybal, heeft zijn ambities voor het komende seizoen duidelijk voor ogen. “Aan het einde van het seizoen moeten we echt beter volleybal spelen en dan wil ik uiteraard om de prijzen meespelen”, laat de ambitieuze trainer weten. “Maar nog belangrijker is dat jongens terugkijken en vinden dat ze beter geworden zijn en stappen hebben gemaakt dit jaar. Dat is voor mij de basis en de resultaten rollen daar vanzelf uit.”

Aanvoerder vertrekt toch
Aanvoerder Stijn Held vertrekt na drie seizoenen toch bij de Doetinchemse club. De ambitieuze spelverdeler hoopt in een nieuwe omgeving zich sneller te ontwikkelen. Daarnaast heeft Orion opnieuw twee nieuwe namen vastgelegd voor het komende seizoen. De 22-jarige Bulgaar Yordan Peev vervangt de positie van Held binnen het team en de 18-jarige libero Jordi van Andel, speler van het Talentteam, krijgt de kans om zich in Doetinchem verder te ontwikkelen. De huidige libero Rob Jorna zal komend seizoen ook aan het net in actie komen als aanvaller.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)