Orion weet finale om landstitel niet te halen

Gepubliceerd: 31-03-2021 21:03. Bijgewerkt: 31-03-2021 21:51

Active Living Orion heeft zich woensdagavond niet weten te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap volleybal. Het lukte de ploeg van Joris Marcelis niet om ruim te winnen van Sliedrecht Sport, het duel eindigde in een 3-2 nederlaag voor de Doetinchemmers.

Het duel tussen Sliedrecht en Orion werd afgelopen zaterdag uitgesteld vanwege coronaperikelen bij de thuisploeg. Mede daardoor misten de gastheren woensdagavond ook een drietal belangrijke krachten in het duel met Orion met Ivar de Waard, Marius den Hartog en Niels Vermeulen. De Doetinchemmers schoten uit de startblokken en pakten al snel in de eerste set een voorsprong van vijf punten. Sliedrecht werd sterker in de tweede helft van de eerste set en kwamen zelfs op voorsprong: 20-19. De thuisploeg zette door en kwam op setpoint. De eerste werd nog gepareerd door Orion, maar het tweede setpoint werd benut door Sliedrecht: 26-24. Orion wist toen dat het drie sets op rij moest winnen. In de tweede set had Orion het weer lastig met Sliedrecht, maar herpakte zich wel en won de tweede set met 25-20.

In de derde set liep Sliedrecht al snel uit naar 14-5 en moest Orion een tandje bijschakelen, maar dat lukte de ploeg van Marcelis niet. Sliedrecht won de derde set met 25-14 en maakte zo een eind aan de titeldroom van Orion. In de vierde set stond niet meer op het spel voor de Doetinchemmers, maar wisten ze wel de set naar zich toe te trekken met enkele invallers: 25-22. Daardoor moest er een beslissende set gespeeld worden, die ging met 15-10 naar Sliedrecht. Door de nederlaag van Orion gaat Amysoft Lycurgus strijden om het landkampioenschap in de finale met Draisma Dynamo.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)