Orion vol vertrouwen voor eerste finaleduel

Gepubliceerd: 20-04-2019 10:04. Bijgewerkt: 19-04-2019 14:10

Achterhoek Orion start zondagmiddag vol vertrouwen aan de finale voor het landskampioenschap volleybal. De Doetinchemmers reizen voor de eerste wedstrijd in de best-of-five serie af naar Groningen voor het duel met Abiant Lycurgus.

"Er hoeft niet heel veel nieuws meer gedaan te worden", stelt aanvoerder Pim Kamps over de voorbereiding op het eerste finaleduel. "Het is voor ons een kwestie van het ritme en de flow waarin we zitten vasthouden. We trainen fel, maar niet heel lang om maar te zorgen dat we straks fris in het veld staan. We hebben honger naar de prijs die we de afgelopen drie jaar gemist hebben." Kamps verwacht dat vechtlust de doorslag gaat geven: "Ik denk dat het belangrijk wordt wie er het hardst voor wil vechten en daar zijn wij goed in."

Lycurgus-topspeler Wytze Kooistra stopt na dit seizoen, maar Orion gaat er alles aan doen om dat feestje te verstoren. "Ik vind het jammer dat hij stopt, maar wij gaan er niet aan meewerken dat dat met een titel is", aldus Kamps. Bij Orion stopt Joris Marcelis na dit seizoen als volleyballer. De in Rheden woonachtige Marcelis keert volgend seizoen terug als assistent-trainer bij Orion.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)