Orion verstoort kampioensfeest Lycurgus

Gepubliceerd: 30-04-2018 15:04. Bijgewerkt: 30-04-2018 15:51

Bijna drieduizend supporters dropen zondag af na de overwinning van Seesing Personeel Orion op rivaal Abiant Lycurgus in het Martiniplaza in Groningen. In het hol van de leeuw deelden de Doetinchemmers een mentale tik uit aan de regerend landskampioen.


“Zij hebben natuurlijk een paar belangrijke spelers en wij hebben gezegd als we die uit de wedstrijd kunnen spelen, dan hebben we een kans”, vertelt passer-loper Pim Kamps. “Dat is echt heel goed gelukt.” De tweede wedstrijd ging Orion nog kansloos ten onder tegen Abiant Lycurgus. “We hebben wat dingen veranderd en zijn er vol ingegaan”, zo laat aanvoerder Stijn Held weten. “Daardoor had ik er zeker vertrouwen in dat het kon en niks mooiers dan in het hol van de leeuw voor drieduizend man dat eruit te slepen.”

Orion liet een wisselvallige pot zien maar wist op de beslissende momenten te pieken (19-25, 25-21, 20-25, 25-21, 15-6). “In de vierde set kregen we een kans en dit keer hebben we hem gepakt”, aldus Kamps. “En ja, wat we in die vijfde set doen is weergaloos, denk ik.” Een goed blok en hoge servesdruk is volgens de Doetinchemmers de juiste formule om Lycurgus te verslaan. “Lijkt me goed om het zaterdag precies hetzelfde te doen zoals we nu hebben gedaan”, stelt de aanvoerder over de winstpartij.

Vierde wedstrijd
De vierde wedstrijd zal opnieuw gewonnen moeten worden om de stand in de best-of-five serie gelijk te trekken naar 2-2. Met twee gewonnen wedstrijden heeft Lycurgus de beste papieren voor de titel. De vierde en mogelijk beslissende wedstrijd in de reeks wordt gespeeld op zaterdag 5 mei in de Topsporthal in Doetinchem.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)