Orion verliest om Supercup van Lycurgus

Gepubliceerd: 01-10-2017 20:10. Bijgewerkt: 01-10-2017 21:23

Seesing Personeel Orion is er zondag niet in geslaagd om de eerste prijs van het seizoen te pakken. In de strijd om de Supercup in het Groningse Alfa College verloren de Doetinchemmers met 3-1 van Abiant Lycurgus.


Het verschil tussen de landskampioen en bekerwinnaar Orion was vanaf de eerste set erg klein. De Doetinchemse volleyballers liepen een grote achterstand in, maar konden niet voorkomen dat de eerste set toch naar Lycurgus ging: 25-20. In de tweede set was Orion strijdvaardig en ook beter dan de thuisploeg. De mannen van de nieuwe trainer-coach Redbad Strikwerda namen halverwege de set afstand van Lycurgus en gaven deze voorsprong niet meer uit handen: 20-25.

Het verschil tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van vorig seizoen werd in de derde set gemaakt. Ondanks een gelijk opgaand begin, glipte de set uit handen van Orion. Na twee time-outs pakte Lycurgus de leiding. De Groningers wonnen uiteindelijk ook de derde set: wederom 25-20. In de vierde set en beslissende was Lycurgus duidelijk een maatje te groot. Via aanvoerder Stijn Held kwam Orion nog terug tot 19-19, maar dat bleek niet voldoende om er nog een vijfde set uit te slepen. Abiant Lycurgus won met 25-22.

Door dit verlies is het de Doetinchemse bekerwinnaar niet gelukt de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen. Net als in de strijd om de landstitel was plaaggeest Lycurgus uit Groningen met 3-1 te sterk voor Seesing Personeel Orion.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)