Orion verliest in ware thriller van Lycurgus

Gepubliceerd: 07-03-2021 15:03. Bijgewerkt: 07-03-2021 15:15

Active Living Orion heeft het eerste duel in de finalepoule op bezoek bij Amysoft Lycurgus met 2-3 verloren. De Doetinchemmers kwamen op een 2-0 voorsprong in sets, maar zagen de Groningse topfavoriet voor het landskampioenschap uiteindelijk toch aan het langste eind trekken.

In de eerste set was het spel gelijk opgaand. Beide teams wisselden fraaie aanvallen af met schoonheidsfoutjes. Orion wist aan het einde van de set het verschil te maken en won de eerste set met miniem verschil: 26-24. De tweede set liet Orion zien wat het in huis had. De Doetinchemmers dicteerden het spel met fraaie aanvallen. Daarnaast was de verdediging van Orion goed op orde en werd elke bal terug over het net gebracht, vaak met een fout van Lycurgus tot gevolg. Al vroeg in die tweede set pakte Orion een voorsprong van zes punten en hield die marge vol tot aan het einde van de set. Uiteindelijk was een ace van Bas van Bemmelen voldoende voor setwinst in de tweede set: 25-18. In de derde set ging het weer gelijk op tussen de gastheren uit Groningen en de bezoekers uit Doetinchem. Lycurgus leek weer wat meer grip te krijgen op het spel van Orion en maakte uiteindelijk aan het einde van de derde set het verschil: 23-25.

In de vierde set was het wederom ongekend spannend. Beide teams hielden de druk op elkaar hoog. Aan de kant van Orion was uitblinker Van Bemmelen van grote waarde met enkele belangrijke punten. Lycurgus toonde zich in de slotfase van die vierde set net wat slimmer en trok de vierde set naar zich toe met 23-25. Daardoor was een beslissende vijfde set nodig. Orion opende dankzij onder meer twee aces van Van Bemmelen sterk aan de beslissende set en pakte een voorsprong van vijf punten. De Groningse gastheren vochten zich echter knap terug en pakten de beslissende set met 13-15.

Orion derde

In de finalepoule strijden Lycurgus, Draisma Dynamo, Sliedrecht Sport en Orion om twee plaatsen in de play-offs om het landskampioenschap. Draisma Dynamo gaat aan kop na één duel voor Lycurugs op plek twee, Orion staat derde en Sliedrecht Sport staat vierde. De Doetinchemmers treffen woensdagavond Draisma Dynamo in de eigen SaZa Topsporthal.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)