Orion verliest een set tegen Lycurgus

Gepubliceerd: 28-03-2022 11:03.

Active Living Orion heeft zaterdagavond ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule gewonnen. Wel verloren de Doetinchemse volleyballers voor het eerst dit jaar een set in de Nederlandse competitie tijdens het duel met Amysoft Lycurgus: 2-3.

“Het was juist goed om weer eens 1-0 achter te komen om te kijken hoe we er dan voorstaan”, zegt aanvoerder Stijn Held van Orion. “Lycurgus was die eerste set echt heel goed, en wij hadden het nog niet helemaal op orde. Dan kunnen we ook laten zien dat we vanuit zo’n positie rustig kunnen blijven.” De Doetinchemmers grepen vervolgens twee sets op rij, waarna de Groningers terug kwamen tot 2-2. De beslissende vijfde set was met 8-15 een prooi voor Orion.

Orion blijft ondanks het setverlies de ongenaakbare koploper in de kampioenpoule. Naast nummer één, plaatst ook de nummer twee zich voor de best-of-five serie om de landstitel. Woensdagavond vervolgt Orion de jacht op een plek bij de beste twee met een thuiswedstrijd tegen Dynamo in de Topsporthal. “Een mooie wedstrijd om te komen kijken”, zegt Held. “De echte spanning komt er nu pas op.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)