Orion verliest bij start van de finaleserie

Gepubliceerd: 25-04-2022 10:04.

Active Living Orion heeft de eerste wedstrijd in de finaleserie om de landstitel verloren. De volleyballers uit Doetinchem moesten zaterdagavond in de eigen Topsporthal met 1-3 in sets de meerdere erkennen in Draisma Dynamo.

Waar Orion in de reguliere competitie onverslaanbaar was, lijken de Doetinchemmers in de belangrijkste fase van het seizoen de vorm te verliezen. Dynamo trakteerde Orion in de laatste wedstrijd van de kampioenspoule op een nederlaag, terwijl Lycurgus vorige week maandag te sterk was in de bekerfinale. Ook bij de start van de finaleserie ging het voor Orion mis. Waar beide teams aan het begin een set pakten, ging Orion mede door eigen falen onderuit. “We zijn niet weggeslagen”, zegt aanvoerder Stijn Held. “Maar je moet hem wel winnen, en dat is ons niet gelukt.”

Aan het einde van de spannende tweede set ging het voor Orion mis op 24-25. Mats Bleeker kreeg zijn tweede geel, dus rood, voor protesteren. Daardoor ging de set naar Dynamo. “Als de scheidsrechter had beseft dat het de tweede was, denk ik dat hij hem niet had durven geven”, zegt Held, die zijn ploeg in de vierde set wederom lang in de buurt zag blijven van de Apeldoorners. “Daar maakte de goede service van Dynamo het verschil”, vindt Held.

‘Vertrouwen’
Zaterdagavond is de volgende ontmoeting in de best-of-five serie, dan reist Orion naar Apeldoorn. De eerste ploeg die drie overwinning heeft geboekt, gaat aan de haal met de landstitel. “Er is geen blinde paniek, we hebben er nog vertrouwen in”, zegt Held. “Maar er moet wel wat gebeuren. We serveren weinig series achter elkaar en pakken weinig blocks, dus daar valt zeker wat te halen. Het is fijn dat er nog ruimte in zit om te verbeteren.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)