Orion-speler wil geen titel zonder spelen

Gepubliceerd: 25-02-2019 10:02. Bijgewerkt: 25-02-2019 18:32

Achterhoek Orion-volleyballer Joris Marcelis wil het landskampioenschap dat Abiant Lycurgus vorig jaar pakte niet overnemen. Oud-trainer Redbad Strikwerda riep op om de titel alsnog aan de Doetinchemmers te geven wegens de financiële perikelen bij kampioen Abiant Lycurgus, maar Marcelis ziet de uitspraak vooral als afleiding.

“Als die titel naar ons zou gaan, moet dat zijn omdat we hem verdienen en omdat we gewonnen hebben”, vindt Orion-speler Joris Marcelis. Orion verloor vorig seizoen de finale om het landskampioenschap met 3-2 van de concurrent uit Groningen. Marcelis ziet de uitspraken van zijn oud-trainer vooral als trucje. “Het is vaak bedoeld om iedereen af te leiden en misschien juist met dingen bezig te zijn die niet met volleybal te maken te hebben. Ik wil met ons team de dingen doen die we moeten doen, en dat is wedstrijden winnen.”

De openingswedstrijd in de kampioenspoule werd zaterdag door de Doetinchemmers met 3-2 verloren van het Dynamo Draisma van Strikwerda. “In de play-offs is elke nederlaag zuur, dus dat kan ik wel bevestigen”, aldus Marcelis, die merkte dat beide ploegen weinig voor elkaar onderdeden. “Het was geen hoogstaand volleybal, maar veel vechtvolleybal zoals je dat verwacht in finales. Uiteindelijk gaat het om de laatste paar punten en dat deed Dynamo heel goed en wij een stuk minder.”

Volgende week gaat de finaleronde voor Orion verder met een wedstrijd tegen Abiant Lycurgus. De ploeg staat na de eerste van in totaal tien wedstrijdrondes op een gedeelde plaats drie.

Foto: REGIO8 (archief, finale)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)