Orion promoot Achterhoek via nieuwe naam

Gepubliceerd: 02-10-2018 11:10. Bijgewerkt: 02-10-2018 13:39

Volleybalclub Orion uit Doetinchem presenteerde maandagavond de nieuwe naamsponsor, waardoor het vanaf dit seizoen verder gaat als Achterhoek Orion. Het financiële gat dat voormalig sponsor Seesing Personeel liet wordt onder meer opgevangen door meerdere nieuwe sponsoren.

“Deze regio moet op de kaart, we moeten onszelf laten zien”, stelt voorzitter Wijnand Geerdink. “Op deze manier kan dat heel goed want we gaan niet alleen de naam dragen, maar we gaan ervoor zorgen dat ons team zichtbaarder wordt in de regio.” Orion kiest ervoor om onder het label uit te komen om de verbinding met de Achterhoek te zoeken. “Het zou mooi zijn als die keuze stuit op waardering van heel veel bedrijven in de regio”, stelt Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem. “We hebben als gemeente Doetinchem ook gezegd dat we willen gaan kijken waar we elkaar gaan versterken en daar gaan we wegen voor zoeken.”

Tegelijkertijd hoopt Orion de naamsbekendheid van de Achterhoek te vergroten. “De regio heeft een tekort aan personeel en wij proberen mee te helpen om mensen naar de regio te trekken om hier te komen werken”, stelt Geerdink. Naast het commerciële motief wil de club ook op sportief gebied haar steentje bijdragen. “We willen de regio inspireren”, stelt trainer Martijn van Goeverden. “We willen met heel hard werken, met het stellen van doelen en door echt als team te functioneren laten zien hoe mooi het is om sport te beleven.”

Foto: Robert van de Gevel

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)