Orion ontspannen richting beslissende duel

Gepubliceerd: 03-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 05-05-2019 13:08

Achterhoek Orion leeft ontspannen toe naar het mogelijk beslissende duel in de strijd om de landstitel volleybal. Door winst in het derde duel tegen Abiant Lycurgus afgelopen woensdag, hebben de Achterhoekers zondag in de eigen Topsporthal aan winst genoeg om zich te kronen tot landskampioen.


"Zo'n achterstand en dan toch nog terug knokken", aldus libero Jordi van Andel over de gewonnen wedstrijd van woensdag. "Dat is heel gaaf." Orion kan zondag voor de tweede keer in de geschiedenis landskampioen worden, maar aanvoerder Pim Kamps wil nog niet op de zaken vooruit lopen. "We moeten een wedstrijd winnen en daar hebben we twee keer de kans voor. Die gaan we niet winnen door te denken dat we nog maar één wedstrijd hoeven te winnen voor het kampioenschap. Onze focus ligt op het volgende moment, op het volgende punt. Dan is het resultaat misschien een titel, maar daar moet je eerst voor knokken."

Voor Van Andel is het de eerste keer dat hij in de finale om het landskampioenschap staat en dat verschilt volgens de libero nogal van een normale wedstrijd: "Zoals de hoeveelheid mensen die komen kijken en de druk die er op staat." Aanvoerder Kamps hoopt dat de Topsporthal zondag helemaal uitverkocht is. "Dat is één ding waar ik wel van uit ga, ik mag hoop dat het strak uitverkocht is. Dus ik hoop dat de mensen in grote getallen komen."

Volg Orion live
Luister 5 mei live vanaf 13.30 uur naar Optimaal FM of kijk na afloop op REGIO8 voor een registratie en reacties op de wedstrijd. De uitzendingen komen tot stand in samenwerking met Omroep Gelderland.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)