Orion naar halve finale van bekertoernooi

Gepubliceerd: 02-04-2021 22:04.

Active Living Orion heeft zich gisteravond geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de beker. Bij Bielderman Koetsier/SSS in Barneveld werd overtuigend met 3-0 gewonnen.

De ploeg van Joris Marcelis was op zoek naar eerherstel nadat het woensdagavond met 3-2 verloor op bezoek bij Sliedrecht Sport en zo de finale om het landskampioenschap misliep. In de eerste set pakte Orion een voorsprong van vijf punten op de Barnevelders. Die kwamen aan het einde van de set nog iets terug, maar de Doetinchemmers trokken de eerste set met 25-22 naar zich toe. In de tweede set ging het langer gelijk op, maar ook nu toonde Orion zich de sterkste en won de set met 25-23. In de derde set was de weerstand van de thuisploeg gebroken, Orion won de laatste set met 25-19.

Zaterdagavond neemt de ploeg van scheidend trainer Marcelis het op tegen Amysoft Lycurugus voor een plek in de finale. Die staat voor maandagmiddag op het programma in het Martiniplaza in Groningen. Lycurgus was de ploeg die profiteerde van de misstap van Orion woensdagavond en daardoor naar de finale om het landskampioenschap ging, die het speelt tegen Draisma Dynamo.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)