Orion met één been in finale om landstitel

Gepubliceerd: 08-04-2019 14:04. Bijgewerkt: 08-04-2019 15:09

De heren van Achterhoek Orion staan met één been in de finale om het landskampioenschap door zaterdag met 3-0 van SV Land Taurus te winnen. De Doetinchemmers moeten zich nu focussen op de laatste allesbeslissende wedstrijd tegen Draisma Dynamo om een finaleplek voor het landskampioenschap te bemachtigen.


"Ik denkt dat we een goede, strakke wedstrijd hebben gespeeld", aldus diagonaalspeler Joris Marcelis. "We hebben laten zien dat we klaar zijn om de strijd aan te gaan met Dynamo." In het onderlinge duel met de ploeg uit Apeldoorn zal worden bepaald of Orion of Dynamo zich plaatst voor de finale van het landskampioenschap tegen regerend landskampioen Abiant Lycurgus. "Zij moeten zaterdag met minimaal 1-3 winnen en wij hebben aan twee sets genoeg", legt Marcelis de situatie uit. "Dat zal belangrijk worden en ik hoop dat het hier goed vol zit en dat we de support van onze aanhang hebben."

Orion-trainer Martijn van Goeverden heeft een duidelijk plan hoe hij zijn ploeg zo optimaal mogelijk gaat voorbereiden op het duel met Dynamo: "We gaan kort en intensief trainen. We hebben niet veel trainingstijd, maar wat we doen wordt met hoge hartslag en scherp. We gaan ook veel beelden bekijken om hun patronen te herkennen." Marcelis denkt dat er zeker spanning zal zijn bij de spelers: "De taak is om dat om te zetten in goede acties en daarmee winnen we."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)