Orion kan hopen op vervolg van competitie

Gepubliceerd: 19-03-2020 10:03. Bijgewerkt: 20-03-2020 9:38

Active Living Orion kan mogelijk het eredivisieseizoen in het volleybal nog vervolmaken. Alle competities onder het hoogste niveau zijn door de nationale volleybalbond Nevobo uit de kalender geschrapt wegens de coronacrisis.

Volleybalploegen mogen tot 6 april niet meer in actie wegens de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Omdat het eredivisieseizoen duurt tot zondag 10 mei, heeft de Nevebo een alternatief programma voorgesteld. Als clubs op uiterlijk 13 april weer trainen, treedt dit in werking. Als dit niet lukt wordt de competitie gestopt en volgt overleg met clubs over hoe om te gaan met degradatie en de afvaardiging voor Europees volleybal.

Al het volleybal onder het eredivisieniveau is wel door de bond afgelast. “De afgelopen dagen hebben we diverse scenario’s besproken en uitgetekend”, zo laat algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo weten. “Maar door de genomen maatregelen is er volgens ons geen scenario te maken, waarin we voor de Topdivisie en lager op een sportief gelijkwaardige en eerlijke manier nog kunnen spelen om kampioenschap en degradatie.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)