Orion is maatje te groot voor Sliedrecht

Gepubliceerd: 14-03-2021 13:03. Bijgewerkt: 14-03-2021 13:27

Active Living Orion was zaterdagmiddag een maatje te groot voor Sliedrecht Sport in de kampioenspoule van de eredivisie volleybal. In de SaZa Topsporthal werd het 3-0 voor de ploeg van scheidend trainer Joris Marcelis.

In de eerste set waren de gasten uit Sliedrecht en Orion aan elkaar gewaagd. De ploeg van Marcelis moest winnen om kans te houden op een plek bij de eerste twee ploegen, die uiteindelijk in een best-of-five-serie gaan uitmaken wie er landskampioen wordt. Na een 3-2 nederlaag bij Amysoft Lycurgus vorig weekend en een 3-0 nederlaag tegen koploper Draisma Dynamo afgelopen woensdag, moest er gewonnen worden door Orion. In die eerste set leek de Doetinchemse ploeg wat last van druk te hebben. Uiteindelijk werd onder leiding van routiniers Jasper Diefenbach, Tijmen Laane en Adam White toch de eerste set binnen gesleept: 25-23. In de tweede set was het verschil tussen beide ploegen groter, onder meer doordat Orion-spelverdeler Markus Held de juiste keuzes maakte. Die set ging uiteindelijk met 25-19 naar de Doetinchemmers.

Ook in de derde set had Orion weinig te vrezen van Sliedrecht. Op 24-17 kreeg de ploeg van Marcelis een eerste matchpoint, waarna de laatste set met 25-20 werd beslist. Door de 3-0 overwinning steeg Orion naar een tweede plek in de kampioenspoule, achter een ongenaakbaar Dynamo dat al op twaalf punten staat. Daarachter volgt Orion met vijf punten, Lycurgus staat op plek drie met vier punten en Sliedrecht sluit de rijen op plek vier met drie punten. Orion ontvangt zaterdag Lycurgus en kan bij winst een grote stap zetten voor het verstevigen van die tweede plaats op de ranglijst.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)