Orion in onzekerheid na stoppen seizoen

Gepubliceerd: 23-03-2020 17:03. Bijgewerkt: 23-03-2020 17:28

Active Living Orion zit in onzekerheid nu de Nederlandse Volleybalbond dit weekend besloot het seizoen te stoppen en geen landskampioen aan te wijzen. De Doetinchemse club is druk in gesprek met alle partijen om in kaart te brengen wat dit voor gevolgen heeft. 

"Het is niet echt een verrassing dat ze het seizoen stopten, nadat ze vorige week alle andere competities al hadden stilgelegd", aldus Wijnand Geerdink, voorzitter van de stichting Topvolleybal Orion. "Het is wel een heel lastige zaak. Het bedrijfsleven wordt hard geraakt en in feite zijn wij ook een bedrijf. Dat is waar we nu over moeten gaan praten. We lopen inkomsten mis als recette en mogelijk sponsorgelden en maken nog wel kosten. Sponsoren zullen hard geraakt worden en dan ligt hun eerste focus niet bij het doorbetalen van het sponsorbudget aan een sportploeg. Het enige voordeel daar aan is dat alle ploegen in hetzelfde schuitje zitten. Voor dit seizoen willen we met de staf, ploeg en sponsoren alles netjes afhandelen. We merken dat er een soort van solidariteitsgevoel is in deze bizarre tijden. Dit is niet iets dat je zou willen doen, maar dat nu niet anders kan. Daarnaast maakt het ook goed duidelijk dat sport nu slechts een bijzaak is en dat er op dit moment belangrijkere dingen."

Naast het afwikkelen van dit seizoen is er ook veel onzekerheid over volgend seizoen. "Normaal gesproken zou je nu zo'n beetje gaan kijken naar de selectie voor volgend seizoen", aldus Geerdink. "Maar dat kan nu ook niet omdat je niet weet wanneer er weer gespeeld kan worden." De Nevobo gaat met de Europese volleybalbond CEV in overleg om te bespreken wat dit betekent voor de vertegenwoordiging van de Nederlandse Eredivisieteams in de Europese competities. Op basis van de ranglijst zou Orion recht hebben op een plek in de Challenge Cup, maar Geerdink weet nog niet of de Doetinchemse club daarin gaat uitkomen. "Het is afwachten hoe dat gaat. Vorig jaar had Sliedrecht er recht op om daarin uit te komen, maar zagen ze daar vanaf zonder gevolgen. Die beslissing hoeft pas begin juni gemaakt te worden en dan kan de wereld er weer heel anders uitzien. Laten we hopen dat we dan weer kunnen volleyballen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)