Orion hoopt op 'driemaal is scheepsrecht'

Gepubliceerd: 13-04-2018 10:04. Bijgewerkt: 14-04-2018 7:50

Seesing Personeel Orion start zondag, zonder een aangepast strijdplan, aan de finalereeks om het landskampioenschap. De volleyballers uit Doetinchem hopen dat de best-of-five serie tegen Abiant Lycurgus uit Groningen dit jaar hun kant op zal vallen.


“We hebben geen specifieke voorbereiding meer nodig”, laat Orion-trainer Redbad Strikwerda weten. “We hebben het hele jaar getraind, dus we weten wat er nodig is.” De volleyballers uit Doetinchem wisten dit seizoen slechts één keer te winnen van de regerend landskampioen. “Als je het zo bekijkt zou je zeggen dat het lastig wordt om drie keer van ze te winnen in vijf wedstrijden”, stelt libero Rob Jorna. “Maar de winst twee weken geleden geeft zeker hoop en alle andere wedstrijden zaten gewoon heel dicht bij elkaar.”

Het is de derde keer op rij dat Orion in de titelstrijd tegenover het team uit Groningen staat. De Doetinchemse volleyballers hopen dat het kwartje dit jaar wél de goede kant op valt. “Ja tuurlijk, je wil niet drie keer op rij zilver winnen”, aldus Jorna. “Het zit heel dicht bij elkaar en ik heb er alle vertrouwen in.” De best-of-five start op zondag 15 april in Groningen. De tweede en derde wedstrijd worden gespeeld op 21 april in Doetinchem en 29 april in Groningen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)