Orion grijpt voor derde keer naast landstitel

Gepubliceerd: 06-05-2018 16:05. Bijgewerkt: 06-05-2018 16:52

Seesing Personeel Orion is er zondagmiddag niet in geslaagd om landskampioen volleybal te worden. Het vijfde duel in Groningen werd beslist in het voordeel van Abiant Lycurgus, waardoor de best-of-five serie eindigde in 3-2.

Beide ploegen waren enorm aan elkaar gewaagd, al was dat in de stand na de eerste set niet direct terug te zien: 25-22 voor Lycurgus. Daarna herpakte Orion zich voor de zoveelste keer deze serie van vijf wedstrijden. De ploeg van Redbad Strikwerda begon met een achterstand aan de set, boog dat om naar een voorsprong, kwam weer achter en trok uiteindelijk de set naar zich toe: 21-25. Net als de hele wedstrijd ging het in de derde set gelijk op. Over en weer werden fouten gemaakt, waardoor geen van de ploegen er echt van profiteerde. Lycurgus pakte in de derde set een voorsprong van drie punten, maar op 11-11 kwam Orion langszij, waarna het tot 23-20 gelijk op bleef gaan. Het was Lycurgus dat aan het langste eind trok: 25-22.

In de vierde set was Joris Marcelis aan de zijde van Orion zijn emoties niet meer de baas toen de scheidsrechter de lijnrechter overrulede: hij gaf de bal uit, waardoor het punt niet naar Orion maar naar Lycurgus ging. Marcelis sloeg woest in het net en ging de discussie aan met de scheidsrechter. Hij kreeg hiervoor een rode kaart, wat betekent dat er een punt naar de tegenstander ging. Marcelis mocht wel in het veld blijven staan. Orion keek de hele set tegen een achterstand aan, maar wist wel in het spoor van Lycurgus te blijven. Bij een stand van 24-20 wist Orion nog drie matchpoints weg te spelen, maar daarna ging dankzij een foute service van Orion de titel voor de derde keer op rij naar Groningen: 25-23.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)