Orion goed van start onder nieuwe trainer

Gepubliceerd: 12-10-2021 13:10. Bijgewerkt: 12-10-2021 14:36

Active Living Orion is het seizoen onder de nieuwe trainer Dirk Sparidans prima gestart met twee overwinningen zonder setverlies op rij. De volleybalmannen uit Doetinchem hopen op eremetaal, maar de nieuwe oefenmeester ziet een eventueel kampioenschap niet als belangrijkste doel.


“Ik hoop dat we overal waar we komen iets achterlaten”, zegt de 32-jarige Sparidans, afgelopen zomer gestart als opvolger van Joris Marcelis, over de doelstelling voor dit seizoen. “Dat we overal waar we spelen, in Nederland of Europa, dat er mensen zijn die op de tribune zitten en denken: ‘ik wil bij dat team horen.’” Het hart van de selectie van Orion is in de zomer redelijk intact gebleven. Tegenover het vertrek van Shalev Saada, Bas van Bemmelen en Markus Held, staat de komst van een aantal nieuwe spelers. De Scandinavische spelers Jan Helenius, Mikkel Hoff en Joonas Jokela zijn vastgelegd, maar ook jonge Achterhoekers Beau Wortelboer (18) en Jasper Wijkstra (19) gaan dit seizoen voor hun kans.

Aanvoerder Stijn Held ziet het als een goede mix: “Buitenlanders, Nederlanders, jong en oud. We hebben het echt leuk. Zoals we nu al twee wedstrijden laten zien ging die voorbereiding wel lekker.” Trainer Sparidans ziet een driedeling in zijn selectie, tussen jonge talenten, ambitieuze twintigers en ervaren rotten: “Ik probeer een situatie te creëren waarin we van elkaar kunnen leren. Ik voel me daar hartstikke goed bij.”

‘Vol voor kampioenschap’
Vorig seizoen plaatste Orion zich niet voor de finale om de landstitel. Ook in de beker boekten de Doetinchemmers geen succes. Hoewel de nieuwe trainer zich niet wil uitspreken over een doelstelling, heeft aanvoerder Held een duidelijk streven: “Met zo’n team moeten we gewoon voor het landskampioenschap gaan, dus daar gaan we vol voor.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)