Orion gebrand op revanche na 'ballenrel'

Gepubliceerd: 29-11-2018 12:11. Bijgewerkt: 29-11-2018 12:49

Achterhoek Orion heeft het eerste duel in het Europese tweeluik tegen Mladost Brcko in de eigen topsporthal met 1-3 verloren. Na afloop ging het vooral over de heuse ballenrel met als aanstichter Mirsad Keserovic, coach van de Boschnische volleybalploeg, waardoor het duel ruim 45 minuten stil lag.


"Ik heb veel internationale trucjes meegemaakt in die jaren dat ik Europacup speel, maar dit slaat alles", aldus Orion-aanvoerder Pim Kamps. "Dit gaat voorbij aan sportiviteit. Dan is het bijna niet meer leuk. Hij zegt: 'Ik stop ermee'. Dat had hij beter kunnen doen, want dit was echt zo on-respectvol." Oorzaak van de boosheid van Kamps was de rel omtrent de ballen waarmee gespeeld werd. "De coach van de tegenpartij kwam erachter dat er een ander soort bal gebruikt werd, dan er gebruikt hoort te worden", legt Orion-trainer Martijn van Goeverden uit. "Alleen er was al getekend voor akkoord over de ballen waarmee gespeeld werd. In mijn ogen durfde de scheidsrechter geen beslissing te nemen. Het leek alsof die vent de situatie gebruikte om de boel te ontregelen en dat heeft hij nog aardig lang volgehouden."


Na de onderbreking leek het alsof de trucjes van Keserovic toch enigszins in de hoofden van de Orion-spelers waren gekropen. "Als je puur naar de cijfers kijkt gingen zij beter spelen en wij slechter", aldus Kamps. "Dus dan kun je zeggen van wel. Maar ik vond ons mentaal gezien een goede wedstrijd spelen." Kamps ziet nog mogelijkheden voor Orion om de volgende ronde te halen: "Hij heeft één ding bereikt en dat is iedereen nog liever die gasten daar wil verslaan met een golden set. Dat noemen ze volgens mij: 'boontje komt om zijn loontje' en dat verdient deze man wel, want het is echt ongelofelijk."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)